|
 |
EksploratorzyForum Zbuntowanych Poszukiwaczy |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Sztetl
|
Napisane: 5 sie 2010, o 21:00 |
|
Imię: Krzysztof
|
Muzeum Żydowskie w Budapeszcie
Załączniki: |

4.jpg [ 82.23 KiB | Przeglądane 1334 razy ]
|
Ostatnio edytowano 8 sie 2010, o 08:37 przez zuraw1965, łącznie edytowano 1 raz |
Zmieniłem tytuł wątku na bardziej odpowiadający jego zawartości |
|
|
 |
|
 |
zuraw1965
|
Napisane: 5 sie 2010, o 21:39 |
|
 |
Administrator |
 |
Dołączył(a): 27 maja 2009, o 09:44 Posty: 3508 Lokalizacja: Kraków
Imię: Jarek
|
Widzę talerz ... i nie bardzo wiem jak to sklasyfikować W każdym razie tytuł postu ma się nijak do zdjęcia. Rozwiniesz jakoś ten wątek czy mam go przenieść do Galerii tematycznej ?
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej" Albert Einstein
|
|
 |
|
 |
Sztetl
|
Napisane: 5 sie 2010, o 22:31 |
|
Imię: Krzysztof
|
Jest to eksponat na wystawie w Muzeum Żydowskim w Budapeszcie.
|
|
 |
|
 |
zuraw1965
|
Napisane: 5 sie 2010, o 22:35 |
|
 |
Administrator |
 |
|
Dzięki za wyjaśnienie ... nigdy bym sie nie domyślił Ponawiam jednak pytanie: zuraw1965 napisał(a): Rozwiniesz jakoś ten wątek czy mam go przenieść do Galerii tematycznej ?
_________________ "Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej" Albert Einstein
|
|
 |
|
 |
Slav
|
Napisane: 6 sie 2010, o 00:44 |
|
 |
Moderator |
 |
Dołączył(a): 29 maja 2009, o 23:37 Posty: 228 Lokalizacja: Pszczyna
Imię: Sławek
|
Eksponat ten to talerz sederowy używany podczas pesachowego sederu. Na talrzu napisane jak się z nim obchodzić i z potrawami, które się na nim powinny znajdować.
_________________ W ostatecznym rozrachunku nienawiść do judaizmu prowadzi do nienawiści do chrześcijan (Sigismund Schlomo Freud)
|
|
 |
|
 |
zuraw1965
|
Napisane: 6 sie 2010, o 10:16 |
|
 |
Administrator |
 |
|
Sławku, ja wiem, że to jest talerz sederowy Ale tytuł nowo założonego wątku brzmi "Muzeum Żydowskie w Budapeszcie" - spodziewam się również, że jest to jeden z eksponatów tegoż muzeum, ale prosząc autora o rozwinięcie wątku miałem na myśli dostosowanie treści do tytułu postu, nie wspominając już o wzbogaceniu strony wizualnej postu ... Wydaje mi się, że Muzeum Żydowskie w Budapeszcie ma dużo większe zbiory niż ten talerz sederowy, zamieszczanie tego jednego zdjęcia to, mówiąc eufemistycznie, więcej niż minimalizm. Tak więc prosiłbym Sztetla o rozwinięcie wątku poprzez opisanie go, choćby w kilku słowach (można dać również linka do jakiejś strony), no i oczywiście dorzucenie kolejnych zdjęć
|
|
 |
|
 |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 6 ] |
|
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość |
|
|
|